Home > Plastische Chirurgie > Behandelingen > Borstverkleining

Borstverkleining

Bij een borstverkleining wordt een teveel aan borstweefsel en huid verwijderd. Hierbij is het nodig een littekentje rondom de tepel, een litteken vanaf de tepel recht naar beneden en een litteken in de plooi onder de borst te maken, het zgn. "ankerlitteken". Alleen op deze wijze is het mogelijk voldoende weefsel en huid te verwijderen en mooi gevormde, kleinere borsten te maken.

De hoeveelheid borstweefsel dat verwijderd moet worden is afhankelijk van de gewenste cupmaat. Bij een borstverkleining is het dus belangrijk om van tevoren uitvoerig met de chirurg te overleggen welke cupmaat u graag wilt hebben. U moet zich echter wel realiseren dat de grootte wel beïnvloed kan worden, maar dat de vorm veel moeilijker te beïnvloeden is. 

Uiteraard zal de chirurg zoveel mogelijk trachten regelmatig gevormde borsten te maken, maar een geheel symmetrisch resultaat is in de praktijk niet altijd mogelijk, omdat de vorm van de borsten van de meeste vrouwen van nature al niet helemaal symmetrisch is. De huid wordt onderhuids gehecht. Soms is het nodig om drains in de wonden achter te laten. Dit zijn dunne plastic slangetjes met een flesje eraan die eventueel aanwezig wondvocht of wat nalekkend bloed wegzuigen. Meestal kunnen deze na 24 tot 48 uur verwijderd worden.