Home > Injectables > Producten > Botuline Toxine / Azzalure

Botuline Toxine / Azzalure

Veel rimpeltjes aan de bovenzijde van ons gelaat worden veroorzaakt door de spiertjes die vlak onder de huid liggen. Botuline Toxine is een injectievloeistof die gebruikt wordt om spieractiviteit te verminderen. Het middel is daardoor zeer geschikt voor deze rimpeltjes. Vooral de horizontale rimpels in het voorhoofd, de rimpels tussen de wenkbrauwen (fronsrimpel) en naast de ogen (kraaienpootjes) kunnen met een Botuline Toxine worden behandeld. Daarnaast is Botox / Azzalure uitstekend geschikt voor het behandelen van overmatig zweten onder de oksels.

Voor en na foto's zijn te bekijken via deze link.

Er wordt in Nederland gebruik gemaakt van verschillende merken Botuline Toxine, o.a. Botox, Azzalure en Dysport. 
 

            



Deze middelen zijn oorspronkelijk op de markt gebracht om neurologische problemen te verhelpen maar worden tegenwoordig ook gebruikt voor het verminderen van rimpels. Ze zijn niet officieel geregistreerd voor het behandelen van rimpels. Om deze reden zijn er cosmetische varianten op de markt gebracht onder de namen Vistabel en Azzalure. Deze varianten zijn wél door de Nederlandse autoriteiten goedgekeurd en geregistreerd voor het behandelen van rimpels in het gelaat. Aangezien MediConsult zoveel als mogelijk met geregistreerde producten wenst te werken bestaat er nu dan ook een voorkeur voor een behandeling met deze varianten. De voorkeur van MediConsult gaat uit naar Azzalure. Mocht u toch behandeld willen worden met een andere variant, dan is dat natuurlijk mogelijk. De arts die u behandelt zal in overleg met u altijd bekijken welke van de middelen het meest geschikt is voor u.


Rimpels die zijn ontstaan door een slapper wordende huid of door frequente blootstelling aan de zon, kunnen niet met Azzalure of een ander Botuline Toxine behandeld worden. Deze kunnen beter worden behandeld met andere middelen zoals Restylane of Juvéderm Ultra.