Home > Over ons > Kwaliteit van zorg

Kwaliteit van zorg

Vanaf onze oprichting in 1984 heeft kwaliteit steeds de basis voor ons handelen gevormd. Die kwaliteit geldt natuurlijk in de eerste plaats de operaties en behandelingen en alle zorg die daarbij komt kijken. Maar daarnaast ziet u ons kwaliteitsstreven ook duidelijk terug in de aangename ambiance van onze kliniek. Behalve rust en privacy biedt MediConsult u een warme, vriendelijke sfeer, waardoor u zich direct op uw gemak voelt.

De steriliteit
Ons sterilisatieproces voldoet aan alle daarvoor geldende eisen. De werking van de sterilisatieapparatuur wordt dagelijks gecontroleerd en geregistreerd. In alle ruimten waar zich patiŽnten bevinden wordt schoongemaakt volgens strikte protocollen. MediConsult werkt samen met een ziekenhuishygiŽniste die er met haar kennis en kunde voor zorgt dat MediConsult up to date blijft op dit gebied. In de operatiekamer werken wij, zoveel als mogelijk, met wegwerpmateriaal.

Ervaring / opleiding
Alle medewerkers zijn volledig gediplomeerd en gekwalificeerd voor de afdeling waar zij werken. De verpleegkundigen en artsen hebben een BIG-registratie. De artsen op de operatiekamer zijn ervaren, volledige gediplomeerde plastisch chirurgen en anesthesisten. Onze chirurgen werken ook in reguliere ziekenhuizen, waar zij voortdurend worden bijgeschoold in de nieuwste technieken.
 
Kwaliteitsbeleidsplan
MediConsult werkt volgens een kwaliteitsbeleidsplan, waarin alle zorgprocessen en de interne kwaliteitsbewaking zijn vastgelegd. Onze kliniek voldoet aan alle wettelijke eisen en werkt onder toezicht van de Inspectie voor de Volksgezondheid. Voor alle personeelsleden geldt een FONA-procedure (verplichte melding van (bijna) fouten en ongevallen), een klachtenregistratie en een complicatieregistratie.