Home > Plastische Chirurgie > Behandelingen > Liposuctie / Liposculptuur

Liposuctie / Liposculptuur

MediConsult is gespecialiseerd in liposculptuur (liposuctie), deze behandeling wordt in onze kliniek uitsluitend uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Liposculptuur is de oplossing voor storende vetophopingen op o.a. buik en benen.

Als lijnen en sporten niet (meer) helpen om van storende vetophopingen af te komen, dan kan liposculptuur (liposuctie) een goede oplossing zijn. Wanneer u op een stabiel gewicht blijft is het resultaat van de behandeling blijvend en komen de verwijderde vetcellen niet meer terug.

Liposuctie betekent letterlijk het wegzuigen van vet. Liposculptuur is de moderne en verfijnde versie van liposuctie. Dankzij deze techniek kunnen vetophopingen diep en/of oppervlakkig worden weggezogen. Liposculptuur biedt alleen uitkomst voor behandeling van plaatselijke vetophopingen. Liposculptuur verbetert uw figuur, maar is geen alternatief voor een dieet om af te vallen. Als u veel overgewicht heeft, komt u helaas niet in aanmerking voor deze behandeling.

Bij vrouwen komen vetophopingen over het algemeen voor rondom de navel, op de heupen en op de dijen, bij mannen voornamelijk ter hoogte van de taille en de borst. Deze vetophopingen zijn nooit helemaal weg te krijgen, hoe hard u ook 'lijnt' en sport.

MediConsult voert bij voorkeur liposculptuurbehandelingen uit onder lokale verdoving of sedatie, hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos en voelt u zich al snel goed om naar huis te gaan. De techniek en middelen die onze plastisch chirurgen gebruiken zorgen ervoor dat de bloedvaten zich vernauwen met daardoor de kleinste kans op bloeduitstortingen. 

Opnametijd is 30 minuten tot 3 uur afhankelijk van het aantal regio's en uw herstel. De hersteltijd thuis, na uw behandeling bedraagt 7 tot 14 dagen. 

In een vrijblijvend gesprek met een van onze plastisch chirurgen kunnen we de mogelijkheden voor u bespreken. Neemt u gerust contact met ons op.